Tweede editie remixwedstrijd Celluloid Remix van start

Vandaag lanceren EYE Film Instituut Nederland en Beelden voor de Toekomst Celluloid Remix 2: Found Footage, de tweede editie van de succesvolle videoremix-wedstrijd. Professionals en amateurs remixen historische filmfragmenten uit de collectie Bits & Pieces van EYE tot nieuwe, korte films met een eigen soundtrack. Dit jaar kunnen remixers voor het eerst ook gebruik maken van geluiden uit het geluidenarchief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, die ook gebruikt zullen worden voor het project Het Geluid van Nederland. Celluloid Remix draait op het Open Beelden platform. De inzendingen van de deelnemers worden onder een Creative Commons licentie ook weer op Open Beelden gezet. Hierdoor zijn de remixes weer beschikbaar voor hergebruik door anderen.

Meedoen?
Iedereen kan meedoen aan deze editie van Celluloid Remix. Ervaren remixers kunnen zelf de beschikbare filmfragmenten downloaden en remixen met hun eigen software. Daarnaast is een online mixer beschikbaar: een vernuftige tool om eenvoudig in een paar klikken je eigen remix te maken, direct online. Zo kunnen ook minder ervaren deelnemers meedingen naar de prijzen. Ga voor alle informatie en om mee te doen naar www.celluloidremix.nl. De sluitingsdatum voor het inzenden van nieuwe remixes is 25 april 2012. Een professionele jury beoordeelt de inzendingen. De winnaars worden in mei in het nieuwe pand van EYE gepresenteerd.

Inspiratie nodig?
Victor Ponten van creatief bureau Habbekrats trapt Celluloid Remix 2 af: hij maakte als eerste een remix. Zijn aanpak geeft inzicht in de mogelijkheden van werken met historische filmclips en dient ter inspiratie voor alle deelnemers. Dit is zijn remix, getiteld Hoe de wereld veranderde:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *