Ontwikkeling Open Beelden van start

Na een verkenning van verschillende open source (media)platformen is voor de ontwikkeling van Open Beelden de keuze gevallen op MMBase. Aan deze keuze lagen een aantal argumenten ten grondslag, waaronder de aanwezigheid van gespecialiseerde ontwikkelaars in Nederland, de volwassenheid van het platform en de huidige gebruikersgroep (in het bijzonder de vele publieke omroepen).

Op de keuze voor MMBase volgde de keuze voor ontwikkelaar André van Toly, d+g design. Dit bedrijf heeft meer dan vijftien jaar ervaring met het bouwen van internetapplicaties en maakt hierbij sinds 2001 uitsluitend gebruik van MMBase. André van Toly werkte eerder voor GroenLinks, Milieudefensie, Ilse (Nu.nl), ICTU (Overheid.nl) en verschillende omroepen. Daarnaast – en niet onbelangrijk – is André van Toly nauw betrokken bij de open source gemeenschap rond MMBase.

Momenteel werkt André van Toly, d+g design in nauwe samenwerking met Beeld en Geluid en Kennisland aan het functioneel ontwerp voor Open Beelden, om medio april met de daadwerkelijke ontwikkeling van start te gaan. In juni wordt de eerste versie van Open Beelden feestelijk gelanceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *