Nationaal Archief op Flickr The Commons

Vanaf 21 oktober maakt onze partner binnen Beelden voor de Toekomst het Nationaal Archief als eerste Nederlandse erfgoedinstelling een deel van zijn fotocollectie wereldwijd beschikbaar via Flickr The Commons. Hiermee deelt het Nationaal Archief zijn historische fotocollecties met een breed publiek met als doel deze collecties te laten verrijken door het publiek. In het kader van de nieuwe samenwerking tussen het Nationaal Archief en Spaarnestad Photo zijn ook foto’s uit dit archief toegevoegd. Bezoekers kunnen informatie toevoegen aan de foto’s van de Arbeidsinspectie uit de eerste helft van de vorige eeuw, aan foto’s over de Eerste en Tweede Wereldoorlog, emigranten, de KNIL en de Olympische Spelen van 1928.

In het kader van Open Beelden is het bovendien interessant om te wijzen op het feit dat het Nationaal Archief expliciet aangeeft dat er op de foto’s op Flickr geen copyright beperkingen gelden (“no known copyright restrictions”):

Foto’s van het Nationaal Archief die op de website Flickr The Commons zijn geplaatst hebben geen copyright beperkingen (“no known copyright restrictions”), dit vanwege het feit dat het Nationaal Archief zelf de rechten beheert van de desbetreffende foto’s en anderen toestaat het werk te gebruiken zonder copyrightbeperking, of omdat het copyright reeds verlopen is.
bron

links:
www.flickr.com/photos/nationaalarchief
www.beeldenvoordetoekomst.nl/nationaalarchief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *