Persoonlijke geschiedenis op Open Beelden

In 1968 reisde de filmploeg van Polygoon-Profilti naar Suriname voor een reportage over de Evangelische Broedergemeente. Daarbij brachten ze ook een bezoek aan de Renkenwitzschool. De achtjarige Elvira Bijnoe zat destijds keurig in de schoolbanken waar ze instructies kreeg van juffrouw Brunings voordat de cameraman het lokaal binnenstapte. 45 jaar later kwam mevrouw Bijnoe via een tip van een broeder van de Evangelische Broedergemeente zichzelf weer tegen als achtjarige op Open Beelden!

Aangezien haar ouders niet in staat zijn geweest om haar ontwikkeling vast te leggen op film is de Polygoonuitzending een erg waardevol document gebleken dat haar herinneringen voorzag van unieke beelden uit die tijd. Inmiddels heeft ze de ontdekking ook kunnen delen met een klasgenootje van toen.

Mevrouw Bijnoe is niet de eerste persoon die via Open Beelden een film met persoonlijke waarde weer terug heeft gevonden. Enige tijd geleden werden we ook door iemand benaderd over de Polygoonreportage ‘Vluchtelingen uit Triëst arriveren in ons land’. Deze man vertelde dat zijn vader en grootouders daarin te zien zijn.

Mocht u ook een film met persoonlijke waarde aantreffen op Open Beelden dan horen wij dat uiteraard graag via info@openbeelden.nl.